Baldwin

Description:

Baldwin.png

Bio:

Mijn naam is Baldwin, zoon van Grimwald en Aristea en afkomstig uit Fort Valwater. Ik ben net benoemd tot Schouwer door de Schout van Kruisvoorde en morgen vertrekken we met een detachement Wachters van de Schouterij op missie.

Mijn ouders waren sterke, maar vriendelijke mensen. Mijn vader was, net als zijn vader en diens vader voor hem, pijlenmaker van beroep. Van heinde en verre kwamen de meest gerenommeerde boogschutters om zijn waren te kopen. Moeder was afkomstig uit Westmark en de dochter van Arnfried Arendsoog, één van de meest beroemde rondtrekkende boogschutters. Mijn ouders vormden een gelukkig gezin, dat al snel uitgebreid werd met een zoon. De enige schaduw over hun geluk was dat hun verdere kinderwens nooit in vervulling is gegaan en ik enig kind bleef.

Door vaders vakmanschap hadden we niets te kort en konden mijn ouders mij een degelijk opleiding geven. Zo leerde mijn moeder mij lezen en schrijven, alsook vele andere zaken die mij als kind totaal nutteloos leken, maar waarvoor ik nu dankbaar ben. Moeder vertelde me ook vaak verhalen uit verre landen en over exotische gebieden, en wakkerde zo een nieuwsgierigheid en reislust in me aan die tot op de dag van vandaag nog niet voldaan is. Als kind verslond ik dan ook boek na boek over monsters, avonturen en dappere krijgers.

Het was vaders wens dat ik zijn stiel zou verderzetten, en hij leerde me dan ook alle geheimen van het vak, maar pijlen smeden is nooit mijn droom geweest. Toegegeven, ik was zeker niet de belabberdste vakman, maar ik zag mezelf echt niet dag in, dag uit hetzelfde werk doen. Ik wou meer. Meer zien. De wijde wereld intrekken. Moeder, als dochter van Arnfried, probeerde mij ook boogschieten aan te leren, maar het bleek al snel dat ik die gave niet van haar en haar vader had geërfd. Hand-aan-hand gevechten en slagwapens lagen me veel beter. Toen de Schout van Kruisvoorde enkele jaren geleden nieuwe Wachters aanwierf, heb ik me dan ook onmiddellijk aangemeld. Dit was de ideale kans op avontuur voor mij!

Ik heb de voorbije jaren enorm veel gezien en geleerd als Wachter, maar ik voel nu dat ik meer wil. Het volstaat voor mij niet meer om hier in Kruisvoorde en omgeving opgesloten te zitten, ik wil de wereld zien, rondreizen, avonturen beleven, verhalen horen, en wie weet, ooit zelf onderdeel van zo een verhaal worden. Ik vrees dan ook dat de komende missie naar Lichterwege mijn laatste missie voor de Schout wordt vooraleer ik zijn dienst verlaat en de wijde wereld intrek.

Baldwin

Het Beleg van Lichterwege InquisitorZorko ArnoutVM